Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Amerikaanse wafel

  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 5-10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 5-10 minuten

Recept biedt ongeveer:

36,3 g
Vetten
15g
MCT
11,9 g
Eiwitten
5,7 g
Koolhydraten
397 kcal
Energie

Stap 1

Verwarm het wafelijzer volgens de instructies.

Stap 2

Meng alle ingrediënten voor de wafel in een kom tot een glad beslag.

Stap 3

Giet het beslag in het hete wafelijzer en sluit.

Stap 4

Bak 5-10 minuten tot de wafels goudbruin zijn.

Stap 5

Spuit wat olie in een koekenpan en bak daarin de spekreepjes gedurende 5 minuten tot ze bruin zijn.

Stap 6

Haal de wafel uit het wafelijzer, leg het spek erop en sprenkel er de ahornstroop/pannenkoekenstroop over.

Serveersuggestie

Serveer met een roerei of spiegelei.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van publicatie.

MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • Wafel
  • 25g Ei, losgeklopt
  • 10g Water
  • 9g Boter, gesmolten
  • 24g MCTprocal™
  • Topping
  • 2-3 keer spuiten Oliespray
  • 35g Spek, in reepjes
  • Een scheutje, Suikervrije ahornstroop/pannenkoekenstroop, bijv. Waldon Farms