Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 10 biscotti
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 5 Minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 35 Minuten

Voor 1 koekje:

8,8 g
Vetten
3,1 g
Eiwitten
0,8 g
Koolhydraten
96 kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven op 180 °C/hetelucht 160 °C/gasstand 4.

Stap 2

Meng het amandelmeel met het voedingsbicarbonaat en de gehakte amandelen.

Stap 3

Voeg de gesmolten boter, het ei, de vanille en de zoetstof toe en roer tot een stevig deeg.

Stap 4

Rol uit tot een lap deeg van zo’n 1 cm dik en snijd in 10 koekjes van gelijke grootte.

Stap 5

Leg de koekjes op een licht ingevette bakplaat en bak gedurende 10 minuten.

Stap 6

Haal uit de oven en verminder de temperatuur naar 170 °C/hetelucht 150 °C/gasstand 3½. Draai de koekjes met de snijkant naar boven en leg ze nog 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 7

Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een afgesloten koektrommel.

Tip

Voor een andere smaak vervang je de vanille-essence door amandelessence of een snuifje kaneelpoeder.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van publicatie.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

 Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 70g Amandelmeel
  • ½ theelepel Voedingsbicarbonaat
  • 30g Amandelen, grof gehakt
  • 35g Boter, gesmolten
  • 40g Ei, losgeklopt
  • 2-3 druppels Vanille-essence
  • 1 grote scheut Vloeibare zoetstof, bijv. Hermesetas