Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Calamari met Aioli Dip

  • 2.6:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 4 minuten

Recept biedt ongeveer:

37.4 g
Vetten
10g
MCT
9 g
Eiwitten
5.1 g
Koolhydraten
367kcal
Energie

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de aioli in een kom, dek af en laat afkoelen in de koelkast tot deze geserveerd wordt.

Stap 2

Verwarm de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180˚C.

Stap 3

Meng in een kom het ei en MCTProcal tot een beslag.

Stap 4

Voeg de inktvisringen toe aan het beslag en zorg dat ze volledig zijn bedekt en al het beslag opgebruikt is.

Stap 5

Leg de inktvisringenringen met behulp van een tang één voor één in de frituurpan. De ringen zinken eerst naar de bodem van de frituurpan en drijven tijdens het bakken naar het oppervlak.

Stap 6

Bak gedurende 2 minuten, draai de ringen om met de tang en bak weer gedurende 2 minuten.

Stap 7

Haal de ringen uit de frituurpan terwijl je zacht schudt om de overtollige olie te verwijderen.

Stap 8

Serveer met de gekoelde aioli dip.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

  • Aioli Dip
  • 3g Knoflook, geperst
  • 22g Mayonaise
  • 1g Citroensap
  • Naar smaak, Zout en zwarte peper
  • Calamari
  • Zonnebloemolie * voor de frituurpan - Volgens de instructies van jouw frituurpan
  • 15g Ei, losgeklopt
  • 10g MCTprocal™
  • 30g Inktvisringen, rauw
  • * Ongeveer 10g olie wordt tijdens het kookproces geabsorbeerd. Dit bepaalt mee de totale voedingswaarde. Bereiding voor de aioli dip: