Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Champignon- en olijfpizza

  • 1.8:1
  • RECEPT VOOR: 1 Pizza
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15-20 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten

Recept biedt ongeveer:

39.4g
Vetten
10g
MCT
16.7g
Eiwitten
4.7g
Koolhydraten
448 kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 ° C / hetelucht 160 ° C / gasstand 4.

Pizza basis
Stap 1

Meng MCTprocal® met de gemalen amandelen, meng hier met je handen de boter door tot een zanderige/kruimelige textuur ontstaat.

Stap 2

Voeg water en losgeklopte eieren toe aan het mengsel, meng goed.

Stap 3

Verdeel het mengsel in een cirkel van 13cm op vetvrij papier.

Topping
Stap 1

Verdeel de pestosaus over de basis, strooi er de champignons en de olijven over, gevolgd door de kaas en de kruiden.

Stap 2

Bak 10-15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • Pizza Base
  • 16g MCTprocal®
  • 14g Gemalen Amandelen
  • 6g Boter
  • 15g Losgeklopte eieren
  • 10g water
  • Topping
  • 10g Groene pesto saus
  • 30g Cheddar kaas, gemalen
  • 10g Champignons, in fijne schijfjes
  • 6g Zwarte olijven in fijne schijfjes
  • 1 snuifje Gemengde kruiden