Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Chapati

  • 1.7:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 2 minuten

Recept biedt ongeveer:

15.1g
Vetten
5g
MCT
6.3g
Eiwitten
2.6g
Koolhydraten
175kcal
Energie

Stap 1

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg het kokend water toe en meng tot een deeg.

Stap 2

Dek het deeg af en laat het 10 minuten afkoelen in de koelkast (zo kun je het gemakkelijker uitrollen).

Stap 3

Neem een vel bakpapier (circa A4), leg de deegbal in het midden van de ene helft en vouw de andere helft eroverheen. Rol het deeg met een deegrol uit tot een cirkel met een diameter van circa 12 cm.

Stap 4

Verwarm een koekenpan op matig vuur en bak de chapati aan elke kant 1 minuut tot deze droog is.

Top Tip

Voeg een snufje gemalen koriander of kerriepoeder toe om de chapati op smaak te brengen.

 

Serveer tip

 

Serveer met je favoriete keto-curry!

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen. MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron. Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie. Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet. Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 18g Amandelmeel
  • 8g MCTprocal®
  • 4g Psyllium husk
  • 1 Zout
  • 20g Kokend water