Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Chocolade ijs

  • 4:1
  • RECEPT VOOR: 2 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 3 - 4 uur

Recept voor 2 porties. 1 portie:

24.5g
Vet
4.5g
Eiwitten
1.6g
Koolhydraten
245kcal
Energie

Stap 1

Klop de room lichtjes op in een kom.

Stap 2

Meng de gesmolten boter door de K.Yo.

Stap 3

Spatel het K.Yomengsel onder de opgeklopte room tot een homogeen mengsel.

Stap 4

Verdeel het mengsel in 2 gelijke porties. Giet in diepvriesresistente potjes, sluit deze af en plaats in de diepvries voor 3 à 4 uur (tot de gewenste structuur is bereikt).

Serveer tip

Sugar free Da Vinci syrups are good dessert sauces.

Handige hint

Kan voor een langere tijd worden ingevroren. Laat het ijs dan even ontdooien zodat het makkelijker schept*

*Opgelet, vries een ontdooid product niet opnieuw in.

K.Yo is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).

Dit recept werd getest met de producten van de vermelde merken, er bestaan uiteraard gelijkaardige producten van andere merken. Wij raden je aan om steeds het productetiket te raadplegen en het gebruik ervan met je diëtist(e) te bespreken.

Vraag altijd eerst aan je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 40g Room - 35% vetgehalte (bv: Campina)
  • 100g K.Yo™ chocolade
  • 6g Boter, gesmolten