Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Gebakken rijst met ei

  • 2:1 ratio
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 4 minuten

Recept biedt ongeveer:

15,5g
Vet
5,3g
Eiwitten
2,4g
Koolhydraten
171kcal
Energie

Stap 1

Meng het ei en de sesamolie samen in een kom.

Stap 2

Verwarm de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en voeg de geraspte bloemkool en het vijfkruidenpoeder toe. Bak ongeveer 1 minuut tot de bloemkool een bruine kleur krijgt.

Stap 3

Leg de bloemkool aan de ene kant van de pan en giet het eimengsel aan de andere kant van de pan. Laat 15 à 20 seconden bakken zodat het ei begint te stollen. Hak het ei in kleine stukjes met behulp van een spatel en meng onder de bloemkoolrijst.

Stap 4

Bak nog 2 minuten om het ei volledig te doen garen.

Serveer tip

  • Besprenkel de bloemkoolrijst met wat lente-uitjes.
  • Lekker bij ketogene curries!

Vraag altijd eerst aan je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie. 

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 30g Ei, opgeklopt
  • 6g Sesamolie
  • 6g Olijfolie
  • 50g Bloemkool, geraspt
  • 2g Vijfkruidenpoeder