Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Knolselderfrietjes

  • 4:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie (+/- 8 frietjes)
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 5 minuten

Recept biedt ongeveer:

18,6g
Vet
1,9g
Eiwitten
4,4g
Koolhydraten
201kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180°C.

Stap 2

Snijd de knolselder in frietjes. Leg in het mandje en laat in de olie zakken. Bak gedurende 5 minuten.

Stap 3

Haal het mandje uit de olie en schud de overtollige olie af. Leg de frietjes op keukenpapier om nog extra olie te absorberen.

Stap 4

Serveer met volle mayonaise.

Serveer tip

Ideaal als bijgerecht.

Serveer met aioil.

 

Handige hint

Voeg wat currypoeder aan de mayonaise toe voor meer smaak.

Vraag altijd eerst aan je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen. Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet. Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie. 

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 85g Knolselder, geschild
  • Zonnebloemolie* voor de frituurpan - Volgens de instructies van jouw frituurpan
  • 18g Volle mayonaise
  • *Ongeveer 4g olie wordt tijdens het kookproces geabsorbeerd en draagt bij tot de nutritionele samenstelling.