Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Knolselderijchips

  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie (+/- 16 chips)
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 5 minuten

Recept biedt ongeveer:

14.3 g
Vetten
2.1g
Eiwitten
5.5 g
Koolhydraten
169kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180˚C.

Stap 2

Snijd de knolselderij in 16 chips. Leg in het mandje en laat in de olie zakken. Bak gedurende 5 minuten.

Stap 3

Haal het mandje uit de olie en schud de overtollige olie af. Leg de frietjes op keukenpapier om nog extra olie te absorberen.

Stap 4

Serveer met volle mayonaise.

Top tip:

Voeg wat currypoeder aan de mayonaise toe voor meer smaak.

Serveer tip:

Ideaal als bijgerecht

Serveer met aioli

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen. Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie. Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 100g Knolselderij, geschild
  • Zonnebloemolie * voor de frituurpan (Volgens de instructies van jouw frituurpan)
  • 13g Volle mayonaise
  • * Ongeveer 5g olie wordt tijdens het kookproces geabsorbeerd. Dit bepaalt mee de totale voedingswaarde.