Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Mexicaanse empanada

  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten (exclusief tortilla wrap)
  • BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

Recept biedt ongeveer:

36.2 g
Vetten
5g
Waarvan MCT
11.3g
Eiwitten
6.1g
Koolhydraten
390kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180˚C.

Stap 2

Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediënten toe en roer gedurende 5 minuten tot de kip volledig gaar is.

Stap 3

Schep de gekookte kipvulling in een kom, dek af en laat 10 minuten afkoelen.

Stap 4

Verdeel de afgekoelde kipvulling over één helft van de tortilla, laat wat ruimte over aan de rand. Bevochtig deze rand met water en vouw het deeg over de vulling. Druk de rand goed aan met je vingers of een vork.

Stap 5

Plaats de empanada in het frituurmandje en laat het in de olie zakken, bak gedurende 2-3 minuten tot de empanada goudbruin is. Haal voorzichtig uit de frituurpan en serveer.

Serveer Tip:

  • Probeer met één van onze keto dips

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 1 Ongebakken tortilla (zie recept)
  • Zonnebloemolie * voor de frituurpan - Volgens de instructies van jouw frituurpan
  • 11g Olijfolie
  • 20g Kippengehakt
  • 4g Bosuitje, fijngesneden
  • 10g Tomaten, in blokjes gesneden
  • 2g Knoflookpuree
  • 2g Tomatenpuree
  • 1 snuifje Chilipoeder
  • 1 snuifje Fajita seasoning kruidenmix
  • *Ongeveer 7g olie wordt tijdens het kookproces geabsorbeerd. Dit bepaalt mee de totale voedingswaarde.