Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Spek-avocado wrap

  • 2.6:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 25 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 7 minuten

Recept biedt ongeveer:

41g
Vetten
5g
MCT
10.6g
Eiwit
5.2g
Koolhydraten
438 kcal
Energie

Bereiding voor de tortilla:
Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de tortilla samen in een kom, behalve het water.

Stap 2

Voeg het kokend water toe en roer tot een deeg.

Stap 3

Bedek de kom en zet ze gedurende 10 minuten in de koelkast om af te koelen (dit maakt het gemakkelijker om het deeg uit te rollen).

Stap 4

Rol het deeg uit tussen een vel bakpapier tot een cirkel met een diameter van ongeveer 12 cm.

Stap 5

Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de tortilla gedurende 1 minuut aan elke kant.

Voor de vulling:
Stap 1

Verwarm de olie in de koekenpan op een middelhoog vuur, voeg het spek toe en bak gedurende 5 minuten.

Stap 2

Verdeel de mayonaise over de tortilla. Voeg het spek, de tomaten en de avocado toe in het midden van de tortilla en rol de tortilla op voor het serveren.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd
op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet. Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • Tortilla Wrap
  • 18g Amandelmeel
  • 8g MCTprocal™
  • 4g Psyllium Husk
  • 1g Knoflookpuree
  • 1g Tomatenpuree
  • 1 knijp Gedroogde kruidenmix
  • 20g Water, kokend
  • Vulling
  • 6g Olijfolie
  • 20g Spek, in blokjes gesneden
  • 30g Avocado, gepureerd
  • 10g Tomaten, fijngehakt
  • 10g Mayonaise