Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Tortilla

  • 1.5:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 2 minuten

Recept biedt ongeveer:

15.6g
Vetten
5g
MCT
6.5g
Eiwitten
3.8g
Koolhydraten
185kcal
Energie

Stap 1

Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een kom.

Stap 2

Voeg het kokende water toe en meng het geheel tot een deeg.

Stap 3

Dek het deeg af en laat het 10 minuten afkoelen in de koelkast (zo kun je het gemakkelijker uitrollen).

Stap 4

Neem een vel bakpapier (circa A4), leg de deegbal in het midden van de ene helft en vouw de andere helft eroverheen. Rol het deeg met een deegrol uit tot een cirkel met een diameter van circa 12 cm.

Stap 5

Verwarm een pan op matig vuur en laat de tortilla aan elke kant 1 minuut bakken.

Tip van de chef:

Je kunt het tortilladeeg ook in 8 driehoekjes snijden en frituren tot nacho’s!

 

Serveertip:

 

Maak van de tortilla’s lekkere wraps met je ketogene lievelingsingrediënten!

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u. De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen. 

MCTprocal is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. MCTprocal is niet geschikt als enige voedingsbron.


Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 18g Amandelpoeder
  • 4g Psyllium husk
  • 8g MCTprocal™
  • 1g Lookpasta
  • 1g Gedroogde tomaten
  • 1 snuifje Gedroogde kruidenmix
  • 20g Kokend water